Hadak útján 1933

Az “Előzd meg Trianont” készítőinek új, tesztfázis alatt álló projektje. Célunk, hogy az első világháború éveihez hasonlóan a második világháború és az oda vezető út is fel legyen dolgozva társasjátékként.

Ami a játékot megkülönbözteti a többi, piacon lévő társától, az az “Előzd meg Trianonthoz” hasonló történelmi hitelesség és a kelet-európai viszonyok átadása. A játékban lehetőség lesz nemcsak Magyarország, hanem akár más államok – például Bulgária, Törökország – határainak revíziójára. Mind az Anschluss, mind a Habsburg-restauráció egy-egy reális forgatókönyv, ahogy például a spanyol polgárháború is.

néhány példa a játékban megjelenő eseményekre

A játékban a nagyhatalmaknak egyszerre kell kereskedelmi és szövetségi kapcsolatokat létrehozni, de szíthatnak akár fasiszta vagy kommunista puccsokat is. Ha pedig minden kötél szakad, lehetőségük van természetesen háború indítására is. A játék történelmi hitelességét jelzi, hogy összesen 5 politikai rendszer közül lehet választani, melyek jelentősen befolyásolják egy-egy ország helyzetetét.

minden ország egyedi célokkal – lásd a pöttyözött, vitatott területek – gazdasági potenciállal – nyersanyagok – és haderővel rendelkezik

Minden kishatalom meghatározott export és import – lásd a táblázatot a térkép bal szélén és a búza/olaj/bánya ikonokat – lehetőségekkel rendelkezik. A nagyhatalmak kereskedelmi kapcsolatokat hozhatnak létre ez alapján, ami jobb viszonyt tesz lehetővé az adott kishatalommal, és akár szövetségre is léphetnek. A politikai berendezkedés – lásd a különböző színű zászlókat – szintén komoly hatással van a viszonyra, amennyiben az egyezik a nagyhataloméval. A játékot az nyeri, aki a legtöbb kishatalommal hozott létre szövetségi kapcsolatot és/vagy hódított meg.

A játékban szintén megjelennek a technológiai újítások és fejlesztések. A hadsereget jobb eszközökkel, modernebb fegyverekkel lehet felszerelni. A nyersanyagokban szegény országok akár szintetikus olajat is előállíthatnak például. A nagyhatalmaknak lehetősége van atomprogram indítására is, melynek sikeres befejezése azonnali győzelmet jelent.

a játékban minden ország egyedi haderővel rendelkezik. A nagyhatalmaknak lehetősége lesz fejleszteni szövetségesük haderejét, ekkor a jelzők meg fognak fordulni, ahol nagyobb harcérték található

A játékról az elkövetkező időszakban elsősorban facebook oldalunkon lehet majd tájékozódni, melynek várható, legkorábbi megjelenése 2023 első fele lehet. A továbbiakban képekkel, videókkal és a játékszabály első verziójának megosztásával fogunk jelentkezni.